O autorima tečaja

https://www.ctk-rijeka.hr/

Centar tehničke kulture Rijeka je neprofitna nevladina organizacija koja djeluje s ciljem poticanja i promicanja tehničke kulture, informatike, digitalnih tehnologija i kulture općenito različitim ciljanim skupinama.

Naša područja djelovanja i stručnosti uključuju: digitalnu i medijsku pismenost, koju jačamo kroz organizaciju informatičkih i medijskih tečajeva i radionica za različite ciljane skupine; promociju i popularizaciju STEM-a putem razvoja inovativnih metodologija za formalni i neformalni kontekst obrazovanja i provedbu popularizacijskih aktivnosti posebno namijenjenih djeci i mladima; društvenu uključenost stvaranjem novih mogućnosti uz pomoć korištenja novih tehnologija; valorizaciju i promociju kulturne baštine, pogotovo korištenjem digitalnih tehnologija; eko-socijalnu ekonomiju i poduzetništvo te razvoj zajednice i civilnog društva.

Kroz organizirane sadržaje i raznolike aktivnosti stvaramo poticajnu okolinu za jačanje digitalne pismenosti i uključenosti s ciljem stvaranja društva koje razumije, prihvaća i stvara jednake prilike za sve svoje građanke i građane.

https://astro.hr/

Astronomsko društvo Višnjan i Zvjezdarnica Višnjan su neprofitne organizacije sa četrdesetogodišnjom tradicijom djelovanja. Smješteni su u Višnjanu, na rubu zapadnoistarske visoravni. Iako je s višnjanske zvjezdarnice otkriveno mnogo malih tijela Sunčeva sustava, krug djelatnosti Zvjezdarnice nije ograničen samo na astronomiju. Uz sestrinske organizacije provodimo niz edukacijskih projekata u cijelom STEAM području, s naglaskom na rad s visoko motiviranim i darovitim učenicima.

Naša je misija motivirati, odgajati i podupirati djecu, učitelje, roditelje da izraze svoju darovitost, te da izrastu u eksperte, edukatore i lidere sposobne stvarati i upravljati svijetom koji dolazi.

http://udruga.bioteka.hr/hr/naslovnica/

Udruga Bioteka specijalizirana je za približavanje znanstvenog jezika, metoda i činjenica široj javnosti. Naš rad na spajanju znanosti i društva uključuje obrazovne, popularno-znanstvene, terenske, volonterske i istraživačke aktivnosti, kao i inicijative podizanja svijesti javnosti o temama iz područja prirodnih znanosti, zaštite prirode i okoliša, klimatskih promjena i održivog razvoja.

Bioteka svakodnevno promovira kritičku misao, znanost, suvremene metode poučavanja, aktivno građanstvo, održivi razvoj i primjenu rješenja temeljenih na prirodi. Uz to, aktivni smo u znanstvenom informiranju i STEM obrazovanju svih uzrasta i razina obrazovanja diljem EU-a, surađujemo sa znanstvenicima, obrazovnim ustanovama i privatnim sektorom, organiziramo rad s volonterima, a provodimo i stručna istraživanja u biologiji i zaštiti prirode/okoliša

https://www.fablab.hr/

Udruga FabLab bavi se promicanjem digitalne fabrikacije kroz obrazovanje, znanstveno i umjetničko istraživanje i poduzetnički razvoj te poticanjem kreativnosti i stvaranja novih ideja kroz uključivost lokalnih zajednica, njihov održivi razvoj, uz zaštitu okoliša i odgovorno upravljanje resursima poticanjem kružne ekonomije.

https://carpediem.hr/

Udruga Carpe Diem osnovana je u cilju unapređivanja kvalitete života, doprinosu opće dobrobiti zajednice te poticanja i razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih. Kroz aktivnu ulogu u zajednici potičemo pozitivne društvene promjene koristeći zajedničke vrijednosti kao što su timski rad, profesionalnost i jednake mogućnosti.

Carpe Diem izgrađuje održivo društvo kroz neformalno obrazovanje, jačanje ljudskih resursa, razvoj kapaciteta zajednice njegujući toleranciju i pravednost. 

Astronomsko društvo Višnjan

Astronomsko društvo Višnjan i Zvjezdarnica Višnjan su neprofitne organizacije sa četrdesetogodišnjom tradicijom djelovanja. Smješteni su u Višnjanu, na rubu zapadnoistarske visoravni. Iako je s višnjanske zvjezdarnice otkriveno mnogo malih tijela Sunčeva sustava, krug djelatnosti Zvjezdarnice nije ograničen samo na astronomiju. Uz sestrinske organizacije provodimo niz edukacijskih projekata u cijelom STEAM području, s naglaskom na rad s visoko motiviranim i darovitim učenicima. Naša je misija motivirati, odgajati i podupirati djecu, učitelje, roditelje da izraze svoju darovitost, te da izrastu u eksperte, edukatore i lidere sposobne stvarati i upravljati svijetom koji dolazi.

Bioteka

Udruga Bioteka specijalizirana je za približavanje znanstvenog jezika, metoda i činjenica široj javnosti. Naš rad na spajanju znanosti i društva uključuje obrazovne, popularno-znanstvene, terenske, volonterske i istraživačke aktivnosti, kao i inicijative podizanja svijesti javnosti o temama iz područja prirodnih znanosti, zaštite prirode i okoliša, klimatskih promjena i održivog razvoja. Bioteka svakodnevno promovira kritičku misao, znanost, suvremene metode poučavanja, aktivno građanstvo, održivi razvoj i primjenu rješenja temeljenih na prirodi. Uz to, aktivni smo u znanstvenom informiranju i STEM obrazovanju svih uzrasta i razina obrazovanja diljem EU-a, surađujemo sa znanstvenicima, obrazovnim ustanovama i privatnim sektorom, organiziramo rad s volonterima, a provodimo i stručna istraživanja u biologiji i zaštiti prirode/okoliša.

Carpe Diem

Udruga Carpe Diem osnovana je u cilju unapređivanja kvalitete života, doprinosu opće dobrobiti zajednice te poticanja i razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih. Kroz aktivnu ulogu u zajednici potičemo pozitivne društvene promjene koristeći zajedničke vrijednosti kao što su timski rad, profesionalnost i jednake mogućnosti. Carpe Diem izgrađuje održivo društvo kroz neformalno obrazovanje, jačanje ljudskih resursa, razvoj kapaciteta zajednice njegujući toleranciju i pravednost.

Centar tehničke kulture Rijeka

Centar tehničke kulture Rijeka je neprofitna nevladina organizacija koja djeluje s ciljem poticanja i promicanja tehničke kulture, informatike, digitalnih tehnologija i kulture općenito različitim ciljanim skupinama. Naša područja djelovanja i stručnosti uključuju: digitalnu i medijsku pismenost, koju jačamo kroz organizaciju informatičkih i medijskih tečajeva i radionica za različite ciljane skupine; promociju i popularizaciju STEM-a putem razvoja inovativnih metodologija za formalni i neformalni kontekst obrazovanja i provedbu popularizacijskih aktivnosti posebno namijenjenih djeci i mladima; društvenu uključenost stvaranjem novih mogućnosti uz pomoć korištenja novih tehnologija; valorizaciju i promociju kulturne baštine, pogotovo korištenjem digitalnih tehnologija; eko-socijalnu ekonomiju i poduzetništvo te razvoj zajednice i civilnog društva. Kroz organizirane sadržaje i raznolike aktivnosti stvaramo poticajnu okolinu za jačanje digitalne pismenosti i uključenosti s ciljem stvaranja društva koje razumije, prihvaća i stvara jednake prilike za sve svoje građanke i građane.

FabLab

Udruga FabLab bavi se promicanjem digitalne fabrikacije kroz obrazovanje, znanstveno i umjetničko istraživanje i poduzetnički razvoj te poticanjem kreativnosti i stvaranja novih ideja kroz uključivost lokalnih zajednica, njihov održivi razvoj, uz zaštitu okoliša i odgovorno upravljanje resursima poticanjem kružne ekonomije.